a

DENİZE SAKIN ÇIKARMADAN GİRMEYİN!

Amerika da yaşayan hamile Rachel Prochnow, gözünde kaşıntı hissiyle hastaneye başvurdu.

ad826x90
ad826x90
ad826x90

DENİZE SAKIN ÇIKARMADAN GİRMEYİN!

ad826x90

2 GÜNDE GÖZLERİNİ KAYBETTİ

Amerika da yaşayan hamile Rachel Prochnow, gözünde kaşıntı hissiyle hastaneye başvurdu. Acanthamoeba Keratiti teşhisi aldı. Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. M. Celal Öcal uyardı.

10 yıldır lens kullanan Rachel, spor salonundan çıkarken gözünde kaşıntı hissetti. İlk başta önemsemediği bu belirti, ertesi gün annesinin doğum gününde dayanılmaz bir ağrı ve ışığa hassasiyetle devam etti. Doktora giden Rachel, göz damlası reçetesiyle evine gönderildi ancak durum kötüleşti.

ad826x90

Toplamda 82 doktora giden Rachel, iki hafta sonra Acanthamoeba Keratiti teşhisi aldı. Bu enfeksiyon, toprakta ve durgun sularda bulunan amiplerin korneayı enfekte etmesiyle oluşuyor. Bu mikroorganizmalar yüzme havuzlarında, jakuzilerde ve musluk sularında bile bulunabiliyor.

ad826x90

Göz Uzmanı Celal Öcal, yaz döneminde lensle denize ve havuza girilmemesi gerektiğini vurgulayarak, “Günlük lens kullanımı ve üzerine deniz gözlüğü takarak riski azaltabiliriz. Bir doktor arkadaşımız sadece 2 saat denize lensleriyle girip gözünü tamamen kaybetti. O yüzden çok dikkat edilmeli” ifadelerini kullandı.

ad826x90
ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

BU BÖLGEDEKİ İLLER KAVRULACAK