a

YKS SORULARI ÇALINDI MI?

Bu gün yapılan YKS ikinci oturumunda bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntüler tartışmalara neden oldu. YKS sorularının sızdırıldığı iddia edildi.

ad826x90
ad826x90
ad826x90

YKS SORULARI ÇALINDI MI? AÇIKLAMA GELDİ.

ad826x90

Bu gün yapılan YKS ikinci oturumunda bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntüler tartışmalara neden oldu. YKS sorularının sızdırıldığı iddia edildi.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı sona erdi ancak sınavın ardından sosyal medyadan paylaşılan görseller gündem oldu. AYT’ye 10 saat kala Türkçe ve matematik ağırlıklı 24 soru, yurt dışı kaynaklı olduğu değerlendirilen bir hesap tarafından sosyal medya telegram’da paylaşıldı. Paylaşılan soruları ise binlerce aday görmüş oldu.

Peki bu sorular sınavda çıktı mı? İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama geldi. ÖSYM sınavları için soru hazırlayan 10 binden fazla uzman ve soru bankasında 1 milyonun üzerinde soru yer alıyor. Bu sorulardan AYT’de 120 soru sorulacak. Sayısal bölüm adayları için Matematik 40 soru, Türkçe 40 soru, Fizik 14 soru, Kimya 13 soru, Biyoloji 13 soru gelecek. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Başdanışmanı Prof. Dr. Ergun Yolcu, iddiaların ardından Sözcü Gazetesi’ne açıklama yaptı. Yolcu, “Bahse konu Telegram grubunda yayınlanan ve 2024 yılı AYT soruları olduğu iddia edilen görsellerde yer alan sorularla ilgili yapılan çalışmalarda ilgili soruların ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı’na ait resmi internet sitesi soru havuzunda yer aldığı görülmüştür. İlk tespitimiz böyle olup, sınav sonrası tekrar karşılaştırılacak. Takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

ad826x90

İddiaların ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Bayram Ali Ersoy, konuya ilişkin açıklama yaptı. YKS oturumlarının başarıyla tamamlandığını dile getiren Ersoy, iddialar hakkında hukuki sürecin başlatıldığını açıkladı. Ersoy’un açıklamaları şu şekilde: “YKS başarıyla tamamlanmıştır. Sınav sürecinde yapılan dezenformasyon amaçlı sosyal medya paylaşımları ve bazı basın yayın organlarını da çıkan haberler ile ilgili ilgili hukuki süreç başlatılmıştır.”

ad826x90

ad826x90
ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

MANİSA’DA ARANAN CİNSEL İSTİSMAR ŞÜPHELİSİ YAKALANDI: ‘PİŞMANIM’ DEDİ

HIZLI YORUM YAP