a

SINDIRGI’DA ‘HAYAT BOYU ÖĞRENME’ YIL SONU SERGİSİYLE HÜNERLER GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Sındırgı Halk Eğitimi Merkezi, ADEM ve BALMEK işbirliği ile 2023-2024 eğitim ve öğretim döneminde çeşitli kurslara katılan kursiyerlerin meydana getirdikleri çeşitli çalışma ürünleri yılsonu sergisinde ziyaretçilere açıldı.

ad826x90
ad826x90
ad826x90

Sındırgı Halk Eğitimi Merkezi, ADEM ve BALMEK işbirliği ile 2023-2024 eğitim ve öğretim döneminde çeşitli kurslara katılan kursiyerlerin meydana getirdikleri çeşitli çalışma ürünleri yılsonu sergisinde ziyaretçilere açıldı.

ad826x90

Sındırgı Belediyesi katkılarıyla KOCAHAN bahçesinde gerçekleştirilen sergi de kadınların maharetli ellerinde şekillenen ürünlerin yanı sıra okçuluk vb. kurslara katılan öğrencilerin yetenekleri de sergilendi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Sındırgı Halk Eğitim müdürü Sebahattin Altıntaş “ Sındırgı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ilçemizde hayat boyu öğrenme faaliyetlerini yürüten bir kurumdur. Çalışmalarımızı hayata mutlu bireyler hazırlamak için her zaman, her yerde, herkese eğitim vizyonu ile sürdürmekteyiz. Yıl içinde açılan kurslarda üretilen ürünlerin halkımızın beğenisine sunduğumuz sergimiz kursiyerlerimizde de heyecan yarattı. Sergimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum, mesleki ve teknik kursların yanında, sosyal, kültürel ve sanatsal kurslarımızla da vatandaşlarımızın yanında olduk.  Bizlere her zaman destek olan ilçe kaymakamımız Didem Dinç Özay’a, belediye başkanımız Serkan Sak’a teşekkür ediyorum. “ dedi.

Devletin tüm kurumlarıyla vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını belirten İlçe Kaymakamı Didem Dinç Özay ise “ Hayat boyu öğrenme dediğimiz şey, aslında milli eğitim olarak 3 yaşında başlayıp, 80 – 90 yaşına kadar, kim neyi talep ediyorsa, hangi kursta kendini yetiştirmek, geliştirmek istiyorsa, Milli eğitim Bakanlığımızın öncülüğünde Halk Eğitim Merkezimiz vatandaşlarımızın taleplerini karşılama noktasında hakikaten büyük bir hassasiyetle çalışıyorlar. Burada da kadınlarımızın bin bir emekle yaptığı ürünler var. Aslında bizim halk eğitim merkezi kursları dendiğinde sadece çantadır, dikiştir, nakıştır, boyamadır vs. gibi algılanabiliyor. Aslında okuma yazmadan, Kur’an- ı Kerim’e, spor kurslarına, çalgı kurslarımıza kadar skalası çok geniş bir kurs seçeneği var. Bu noktada da hakikaten özverili çalışma arkadaşlarımız var. Yeter ki vatandaşımız istesin, yeter ki vatandaşımız talep etsin. Devletimizin her bir kurumu olarak vatandaşlarımızın yanında olmaya, taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Halk eğitim merkezi kurslarımızın çoğunluğu kadınlarımız üzerinden gidiyor. Kadınlarımızın talepleri ile açılıyor. Bu da kadın istihdamına fayda sağlamak için önemli. Sadece istihdam anlamında da değil, bir kadının kendini geliştirmesi hiç bir şey yapmasa bile sosyal alanda var olması güzel. Gelecek dönemde de vatandaşlarımızın taleplerine göre kurslarımızı düzenlemeye devam edeceğiz. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. “ dedi.

ad826x90

Sergi açılışına İlçe Kaymakamı Didem Dinç Özay, Sındırgı Belediye Başkan vekili Kenan Gümüş, Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Sönmez ve Muhammed Şahin, Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Çakır, Halk Eğitim Müdürü Sebahattin Altıntaş, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Ahmet Algın, daire amirleri, meclis üyeleri, kursiyer ve vatandaşlar katıldı. Kaymakam Özay stantları dolaşarak kadınları ayrı ayrı tebrik etti.

ad826x90

Halk Eğitim Merkezi bünyesinde ADEM ve BALMEK işbirliği ile açılan 180 kursa 3123 kursiyer katıldı, 546 erkek, 952 si kadın olmak üzere 1498 kursiyer sertifika almaya hak kazandı.

Yıl Sonu Konseri ile Cumhuriyet Meydanında Yüzlerce Vatandaş Buluştu

Gündüz gerçekleştirilen sergi etkinliğinin yanı sıra Cumhuriyet Meydanında ise kursiyerlerin sahne aldığı yılsonu konseri de vatandaşların beğenisini topladı. Bağlama, Gitar vb. kurslara katılan kursiyerler birbirinden güzel şarkılarla katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Halk oyunları ve jimnastik gösterisi ile çocuklar da hünerlerini sergiledi. Hayat boyu öğrenme yıl sonu etkinlikleri ile gencinden yaşlısına tüm kursiyerlerin katıldığı keyifli bir etkinlik Sındırgı Belediyesi katkılarıyla Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi.

ad826x90

— 

Sındırgı Belediyesi Basın

ad826x90
ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

PROF. CELAL ŞENGÖR İSTANBUL DEPREMİ İÇİN TARİH VERDİ

HIZLI YORUM YAP