a

“Toprağımıza sahip çıkmanın gayreti içerisindeyiz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Bakanlık olarak bir gün değil, yılın 365 günü çölleşmenin dünyada sebep olduğu etkilerin anlaşılması için yaptığımız farkındalık çalışmalarıyla toprağımıza sahip çıkmanın gayreti içerisindeyiz" dedi.

ad826x90

“Toprağımıza sahip çıkmanın gayreti içerisindeyiz”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bakanlık olarak bir gün değil, yılın 365 günü çölleşmenin dünyada sebep olduğu etkilerin anlaşılması için yaptığımız farkındalık çalışmalarıyla toprağımıza sahip çıkmanın gayreti içerisindeyiz” dedi.

Bakan Özhaseki, 17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü kapsamında yazılı açıklamada bulundu. Özhaseki, dünyanın iklim değişikliğinin ağır etkileriyle karşı karşıya olduğunu belirterek, bunlardan birinin de çölleşme olduğunu kaydetti. İklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı 2053 Net Sıfır Emisyon ve Yeşil Kalkınma hedeflerine ulaşmak amacıyla yaklaşık 2,7 milyon metrekare yeni karbon yutak alanı oluşturduklarını vurgulayan Özhaseki, “İklim değişikliğinin olumsuz etkilerini azaltmak ve ülkemizin karbon stok miktarını artırmak gayesiyle yutak alanlarımıza yenilerini ekliyoruz. 2024 yılı içinde hedefimiz 3,5 milyon metrekare yeni karbon yutak alanı oluşturmak” ifadelerini kullandı.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

AT YARIŞLARI VE BAYRAM ÇOŞKUSU HALALCA’DA BULUŞTU

HIZLI YORUM YAP