a

ZEYTİNYAĞI FİYATLARI REKOR KIRIYOR

Zeytinyağı üreticisi İspanya'da yaşanan kuralık nedeniyle zeytinyağdan vergi kaldırılıyor.İspanya böylelikle zeytinyağı ticaretini arttırmak ve sektördeki açıkları kapatmaya çalışıyor.

ad826x90

ZEYTİNYAĞI FİYATLARI REKOR KIRIYOR

Zeytinyağı üreticisi İspanya’da yaşanan kuralık nedeniyle zeytinyağdan vergi kaldırılıyor.İspanya böylelikle zeytinyağı ticaretini arttırmak ve sektördeki açıkları kapatmaya çalışıyor.

Küresel piyasada zeytinyağı fiyatları yükselişini sürdürüyor. Dünyanın en yüksek zeytinyağı üreticisi olan İspanya, ülkenin zeytin hasadında büyük düşüşe neden olan şiddetli kuraklık nedeniyle zeytinyağı fiyatı yükseliyor. Soruna önlem almak isteyen İspanya zeytinyağına uygulanan katma değer vergisini kaldıracağını belirtti. Ancak yaşanan sorunlar nedeniyle Küresel piyasada zeytinyağı fiyatları rekor fiyatlara dayandı.

İspanya Hükümeti tarafından yapılan açıklamada, temmuz ayından itibaren zeytinyağının “kalıcı olarak” vergiden muaf “temel ihtiyaçlar” listesine dahil edileceği duyuruldu. Hükümet Sözcüsü Pilar Alegria, özel televizyon kanalı Antena 3’e verdiği röportajda bunun “tüm İspanyollar için harika bir haber” olduğunu aktarıldı.

Dünya genelinde artışı durmayan zeytinyağı fiyatları ülkemizdeki zeytinyağı fiyatlarını yakından ilgilendiriyor. Serbest piyasada ise zeytinyağı fiyatlarındaki son durumu milyonlarca vatandaş merak ediyor.

Türkiye’de serbest piyasada zeytinyağı fiyatları yükselişte. Türkiye de artışların önündeki en büyük sebebin sahte zeytinyağının piyasada çok fazla bulunması olarak görülüyor.

ad826x90
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

KÖPRÜ VE OTOYOLLARA DEV ZAM!

HIZLI YORUM YAP